Tamburmajor – bra eller dåligt?

En tamburmajor är kort förklarat en typ av gammaldags klädhängare som är vanlig att ha innanför ytterdörren, eller i hallen. Där kan du sedan hänga upp dina ytterkläder, som jackorna, mössor och liknande. Det finns dessutom olika varianter av dessa klädhängare, du kan antingen välja en som du hänger upp på väggen eller en som står på golvet.

Hallen är dock inte enda stället där en tamburmajor passar bra.

Du kan även ställa den i din klädkammare om du har en sådan, det är inte alla personer som vill ha sina ytterplagg hängande ute i hallen där alla ser dem. Det är dessutom inte ett måste att endast använda klädhängaren till ytterkläderna, du kan även använda den till att hänga upp andra kläder. Till exempel om du gillar att välja vilka kläder du ska ha på dig imorgon kan dessa hängas upp på tamburmajoren så de är lätta att hitta när du vaknar.

Du kan även använda tamburmajoren till att hänga upp dina barns favoritplagg, eller de klädesplagg de använder rätt ofta. Har du många väskor kan klädhängaren vara ett bra alternativ på var du förvarar dem. Så länge väskorna har remmar eller handtag går de att hänga upp på tamburmajoren.

Oavsett om du tycker att tamburmajoren är nödvändig eller inte har den flera användningsområden. Den kan kort sagt hjälpa dig få ordning på röror du har i ditt hem. Men tänk på att inte köpa den första du hittar, det är bäst att du först tar en titt på vilka typer det finns. Alltså hur stor tamburmajor du behöver, vilken färg den ska ha och hur mycket den har plats för.

Att tänka på vid val av tamburmajor

Utbudet med tamburmajorer är rätt stort så när du bestämmer dig för att skaffa en är det viktigt att du vet vilken du vill ha och behöver. Hur många krokar behöver du och hur stora ska de vara? Vissa tamburmajorer har fler krokar i mindre storlek vilket kan vara bra om du behöver en hängare till många mindre klädesplagg/prylar.

Du bör även tänka på hur den ser ut. En tamburmajor kan nämligen fungera som en bra inredningsdetalj och inte endast en praktisk klädhängare. Det finns tamburmajorer i olika material, färger och stil. Vissa ser mer moderna ut men det finns även de som har en antik eller gammaldags stil ifall det skulle passa din inredning bättre.

Om du har möjlighet att ta en titt på olika tamburmajorer i en fysisk butik bör du även passa på att känna lite på den för att se hur robust den är. Vill du däremot köpa en online är det viktigt att du kollar upp vilket material den tillverkats i. Trä är ett bra alternativ eftersom den är aningen tyngre och kommer ofta hålla längre. Den passar dessutom bra ifall du har husdjur eller barn som kanske stöter i den lite, den går inte sönder så lätt och chansen att den ramlar på barnen eller husdjuren är mindre.

Värt att skaffa en tamburmajor?

Om en tamburmajor är en sak du behöver eller vill ha är någonting du själv måste avgöra. Den kan komma väldigt bra till hands om du behöver en plats att hänga upp kläder, väskor eller andra saker med remmar/handtag. De kan dessutom passa bra med din inredningsstil och fylla ett hörn i hallen där du tidigare inte hade någon idé om vad du skulle göra med. Det viktigaste att tänka på är att du väljer den rätta tamburmajoren för dig. Ta därför en noga titt på vilka alternativ det finns och vilket behov du har innan du köper en.

Lämna en kommentar