Filten som inredningadetalj

Det är inte ovanligt att många av oss gärna uppdaterar vår inredningsstil. Vissa väljer endast att göra detta någon gång då och då medan andra ändrar inredningen efter årstiderna. Oavsett när och hur du väljer att inreda ditt hem finns det inredningsdetaljer som alltid förhöjer känslan.

För dig som gärna vill skapa en mysig inredningsstil gäller det att fokusera lite mer på textiler. En filt kan ge dig mer än endast någonting som håller dig varm i soffan. Det finns nämligen väldigt många olika filtar att välja mellan, och trots att många väljer att endast lägga den på en stol eller på soffan finns det fler tips.

Skapa en trivsam känsla med filtar

En filt, eller en pläd, kan ge en mer trivsam känsla i ditt hem. Den håller dig självklart varm under de kalla vinterdagarna, kyliga höstkvällarna och sena sommarkvällarna. Men mer än det, en pläd går även att använda som en vacker dekorativ detalj. Genom att välja en ombonad pläd, eller en stickad filt i fina färger kommer ditt hem få ett mer smyckande utseende.

De allra flesta platser i ditt hem kan förskönas med hjälp av en filt eller pläd. Du kan inkorporera de i inredningen på ett flertal olika sätt. Ett vanligt sätt att dekorera med filtar är att endast slänga de över en soffa eller säng. Ett tips är dock att du tänker på vilken färg eller vilket mönster filten har. För att filten ska fungera bra som inredningsdetalj är det viktigt att den passar resten av inredningen. Välj därför en färg eller mönster som kompletterar soffan eller sängkläderna. Om du till exempel har neutrala färger på möblerna och väggarna kan det bli snyggt med en filt som har lite starkare färg. Det bryter då upp inredningen på ett snyggt sätt. Har du däremot starka färger på väggar och möbler kan det bli bra med en neutral färg på filten.

Det finns även personer som väljer att hänga upp fina plädar och filtar på väggen som ett typ av konstverk. Vill du göra detta är det viktigt att du letar efter ett bra sätt att hänga upp de så det inte går sönder.

Byt ut filtarna då och då

Genom att fokusera på de mindre detaljerna i din inredning blir det även lättare att uppdatera den när du känner för det. Om du till exempel har filtar med julmönster, eller ”julfärger” framme på julen är det bara att byta ut dessa när högtiden är över. Detsamma gäller ifall du vill ändra din inredning lite efter årstiderna.